· Fri frakt i hela landet · 30 dgr Öppet köp · Kundtjänst 0340-179 90

Logga in

X

Chesterfield soffa

En chesterfield soffa har sitt ursprung i England och kännetecknas av en skinnsoffa med breda arm och ryggstöd samt med knappar i rygg och armstöd. Numerakan man få denna typ av soffa i mängder av olika varianter och flera möbelsnickerier kan skräddarsy en chesterfieldsoffa  efter kundens önskemål. Hörnmodell av chesterfield,addera en divan, högre, mjukare eller längre.


Köp en Chesterfield soffa på Holyhome

Hos HolyHome får du hjälp att hitta rätt bland modeller, lädertyper och färger. Vi kan tillverka din chesterfieldsoffa efter dina behov, kontakta oss gärna för mer information.

-13%
Cambridge 2:a Oljat Skinn - Brunt
Rustik modell av chesterfieldsoffa i ett påkostat brunt skinn som är oljat/vaxat  v...
12990 kr (14990 kr)
-13%
Cambridge 2:a Oljat Skinn - Svart
Rustik modell av chesterfieldsoffa i ett påkostat svart skinn som är oljat/vaxat  v...
12990 kr (14990 kr)
-11%
Cambridge 3:a Oljat Skinn - Brun
Rustik modell av chesterfieldsoffa i ett påkostat brunt skinn som är oljat/vaxat  v...
15990 kr (17990 kr)
-11%
Cambridge 3:a Oljat Skinn - Svart
Rustik modell av chesterfieldsoffa i ett påkostat svart skinn som är oljat/vaxat  v...
15990 kr (17990 kr)
-12%
LORD 3 SEATER HIGH CLASS
Lord serien tillverkas  i Europa och helhjärtat byggt enligt gamla traditioner som en ch...
21900 kr (24900 kr)
-18%
Winston 2-sits brun
Skön Chesterfieldmöbel i klassisk engelsk stil. Denna 2-sitsmodell kan med fördel k...
9890 kr (11990 kr)
-18%
Winston 2-sits oxblod
Klassisk Chesterfieldmöbel i engelsk stil
9890 kr (11990 kr)
-17%
Winston 3-sits brun
Robust och generös Chesterfieldmöbel i brittisk stil
12490 kr (14990 kr)
-17%
Winston 3-sits oxblod
Robust och generös Chesterfieldmöbel i brittisk stil
12490 kr (14990 kr)

Om Chesterfieldsoffan

I flera hundra år har den funnits i vår möbelhistoria och den är idag fortfarande lika älskad och populär. Vi talar om en klassiskt tidlös sittmöbel som genom åren aldrig blivit omodern. Det handlar förstås om chesterfieldsoffan. I Skandinavien har vi länge sett chesterfieldsoffan i det offentliga rummet; till exempel i den exklusiva hotellobbyn eller den finare restaurangmiljön där man vill skapa en klassiskt brittiskt, lyxig och välkomnande miljö. I andra delar av världen har chesterfieldsoffan funnits minst lika länge i privata hem. På senare tid har också allt fler svenskar fått upp ögonen för denna kvalitetsmöbel och chesterfieldsoffan har därför nu tagit hedersplatsen även i många svenska vardagsrum.

Vad kännetecknar en äkta chesterfieldsoffa?

Det är inte helt enkelt att definiera vad som är en ”äkta” chesterfieldsoffa, eftersom experterna inte är ense om exakt hur den första chesterfieldsoffan såg ut. Från historiska miljöer i böcker och filmer känner vi igen den klassiska och imponerande chesterfieldsoffan som ett dominerande inslag i den engelska möbeltraditionen. Gemensamt för de tidiga modellerna av chesterfieldsoffor är att de var robusta lädermöbler med rygg och armstöd i samma höjd, samt försedda med en mängd stoppade knappar som kanske var chesterfieldsoffans mest utmärkande signum. Numera finns en mängd olika modeller av chesterfieldsoffor och kanske viktigare än att fråga sig om den är ”äkta” är att fråga sig om dess kvalitet. Om man är ute efter en högkvalitativ chesterfieldsoffa bör man till exempel titta på hur soffan är klädd. På en välgjord och exklusiv chesterfieldsoffa har lädret inte skarvats och sytts ihop runt knapparna, utan istället vikts på ett hantverksmässigt mycket skickligt sätt.

 
Passar en chesterfieldsoffa hos mig?

Chesterfieldsoffan har alltid funnit sin plats hos dem som uppskattar dess speciella karaktär; det robusta, stilfulla och charmiga. Oavsett om man väljer det klassiska läderutförandet i brunt/oxblod eller en modernare tygvariant för chesterfieldsoffan med sig en känsla av hög kvalitet, elegans och en äkthet som allt fler värdesätter. Chesterfieldsoffan står också för hållbarhet och en omsorg om miljön då dessa gedigna soffor, till skillnad från billiga varianter i konstmaterial, är tillverkade för att hålla i många år. Om man väljer en modell av god kvalitet och ger den lite omsorg har man investerat i en möbel som åldras med värdighet och bara blir vackrare med tiden.

Det bästa med chesterfieldsoffan är kanske just att den är så klassisk; att den aldrig kommer att bli omodern. I flera hundra år har chesterfieldsoffan tillverkats och prytt vardagsrum, salonger och lounger världen över. Den har blivit en stilikon och därför är det så lätt att möblera med den. Den passar helt enkelt in nästan överallt. Det är inte heller så att man behöver anpassa hela sitt möblemang efter sin chesterfieldsoffa om man inte vill – en chesterfieldsoffa samspelar alldeles utomordentligt även med den moderna och trendigare inredningen. Det betyder att du kan investera i din älsklingsmodell av chesterfieldsoffa och placera in den i den miljö du redan har. När du kanske i ett senare skede vill förändra stilen i ditt hem kan du enkelt göra det genom att bara byta ut några accessoarer, som kuddar, plädar eller en matta. Chesterfieldsoffan har tillräcklig pondus för att stanna kvar som rummets självklara mittpunkt, nästan oavsett vad du väljer att kombinera den med.

 Om jag vill ha en klassisk chesterfieldsoffa – vad väljer jag då?

Även om chesterfieldsoffan numera går att få i nästan vilka utföranden och material som helst är det många som föredrar att välja en ursprunglig modell. De flesta menar då en chesterfieldsoffa i mörkt läder. Bruna nyanser och oxblod är dominerande färger, men dova nyanser av rött och grönt förekommer också. Ofta är lädret antikbehandlat, ibland med ett yttre handmålat slitskikt av mörkare färg. Ryggen ska vara lika hög som armstöden och försedda med djupt sittande knappar, benen är oftast låga och svarvade. Sittkomforten i en klassisk chesterfieldsoffa ska vara ganska fast från början, men med tiden kommer sitsen att mjukna något.

Kan jag få en personligt designad soffa?

Genom vårt samarbete med duktiga europeiska möbelsnickerier kan du enkelt sätta din egen prägel på din nya chesterfieldsoffa. Det kan handla om att du vill kunna ligga raklång i din chesterfieldsoffa och därför behöver lägga till ett par decimeter på längden, eller att du vill ha en måttbeställd hörnsoffa där hela familjen får plats? Från de olika standardmodellerna som finns kan du också göra ändringar av material och färger, nitar, knappar och ben. Du kan alltså enkelt skapa den unika chesterfieldsoffa som ger ditt hem den personliga prägel du vill ha.