· Fri frakt i hela landet · 30 dgr Öppet köp · Kundtjänst 0340-179 90

Logga in

X

Fårskinn och andra skinnprodukter


Lammskinn, fårskinn och andra skinn är naturliga material som använts av människor genom årtusenden. Användningsområdena är i det närmast oändliga; barn, baby, hantverk, heminredning, i många delar av världen även för skydd mot kyla och materialens popularitet fortsätter att öka.
Fårskinn är ett oöverträffat naturmaterial som värmer på vintern och svalkar på sommaren. Skinnet passar bra bredvid sängen, framför brasan, i soffan, i fåtöljen eller framför tvn. Lammskinnet fungerar även utmärkt att ha i barnvagnen året om. Flera av våra lammskinn är färgade med den miljövänliga färgningsprocessen – ECO-TAN™. Skinnet blir då mycket mjukt och skonsamt för både barn och vuxna.

Varje lammskinn är unikt vilket gör att vissa variationer i utseende; form, färg och storlek kan förekomma. Bilderna som visas på hemsidan är endast exempelbilder.

Skötselråd, allmänt för skinnprodukter:


Lätt nedsmutsning:

Använd klädvårdsrulle, dammsug, torka av med fuktad tvättsvamp med ljummet vatten.

Svår nedsmutsning:

Vissa skinn går att tvätta i maskin i 30 grader på ullprogrammet eller kemtvätt. Använd ett milt tvättmedel utan blekmedel. Följ tvättråden på respektive skinnprodukt.

Töj och gnugga skinnet i vått tillstånd för att behålla formen.
Använd aldrig blekmedel.
Torka skinnet plant eller upphängt i rumstemperatur.
Skinnet får aldrig strykas.
Direkt solsken kan ge färgförändringar i ullen.
Lammskinnet kan även kemtvättas.
Undvik att placera skinn med mörk baksida på ljusa möbler eller underlag eftersom detta kan orsaka missfärgningar.