· Fri frakt i hela landet · 30 dgr Öppet köp · Kundtjänst 0340-179 90

Logga in

X

Vita trädgårdsmöbler

Vita trädgårdsmöbler i trä är klassiska utemöbler som har en lång historia i svenska trädgårdar. Det finns ett flertal av dessa sommarmöbler med tradition sedan 20, 30 och 40 talet då de tillverkades på mindre snickerier i Småland. Fortfarande finns dessa traditioner kvar men det har blivit svårare att hitta dessa möbler i samma kvalitet som det var på den tiden.
Båstad - Stor Vit Trädgårdsmöbel
Denna generösa trädgårdsmöbel består av ett långt och stabilt tr...
11990 kr
Getterön set - i större format
Getterön är en klassisk vit grupp i furu som nu finns i större format.
Plats f...
9490 kr
Getterön set - i större format, med dynor
Klassiska Getterön här i större format. En snygg vit grupp i furu som gjord fö...
10990 kr
Getterön set - klassisk trädgårdsgrupp - grå
Klassisk  grupp i furu som gjord för saftkalas och svensk midsommar.
Välj gär...
8990 kr
Getterön set - klassisk vit trädgårdsgrupp
Klassisk vit grupp i furu som gjord för saftkalas och svensk midsommar.
Välj gärna...
8990 kr
Getterön set - vit trädgårdsgrupp med dynor
Klassisk vit grupp i furu som gjord för saftkalas och svensk midsommar.Välj gärna t...
9990 kr
Getterön soffa
Klassisk vit soffa i furu som gjord för saftkalas och svensk midsommar.Välj gärna t...
3190 kr
-12%
Key West däckstol
Key West är en bekväm däckstol med snygg rundad design i klassisk vitlasyr.
1490 kr (1690 kr)
Knohult - Vit hopfällbar furumöbel
En svensk klassiker:
Denna vitmålade trädgårdsmöbel i furu är en äl...
6490 kr
Kungshamn - Stor Vit Trädgårdsmöbel
Denna generösa trädgårdsmöbel består av ett långt och stabilt tr...
12990 kr
Kungshamn fåtölj 2-pack
Sitt skönt i sommar! Här en bekväm och mycket prisvärd positionsstol i klassis...
3990 kr
Visby - Vit klassisk trädgårdsmöbel
En svensk klassiker:

Denna vitmålade trädgårdsmöbel i furu är en popul...
8990 kr

Om vita trädgårdsmöbler

 

När krokusen sticker upp näsan i rabatten; vit, orange eller lila som en liten påskklädd kardinal är det dags. Dags att ställa fram sina vita trädgårdsmöbler. Det är väl lite tidigt kan man tycka, men det är faktiskt bra av två skäl. För det första kan man använda de soliga, men inte särskilt varma dagarna under våren till att förbereda sina trädgårdsmöbler, så att de verkligen är vita och fräscha när den första sommarvärmen kommer på besök. Den vita trädgårdsmöblen är en absolut klassiker, en typ av möbel som är svår att undvara om man har en trädgård eller uteplats, och dessa möbler mår så väl av en liten kärleksfull översyn på våren. Det kanske bara handlar om att torka av dem, eller också kanske man kommer på att de behöver nya dynor? Den andra anledningen att plocka fram sina trädgårdsmöbler i god tid är att den svenska sommaren ibland tycker om att skoja med oss; redan i mars kan vårsolen överraska och bjuda på temperaturer som liknar högsommar. Då ska de ljusa och fräscha trädgårdsmöblerna förstås stå redo och inbjudande, så att man kan fånga stunden, slå sig ned bekvämt med sin kaffekopp och bara kisa mot himlen.

 

Var passar vita trädgårdsmöbler?

Svaret på denna fråga är enkelt; de passar i princip överallt. De vita trädgårdsmöblerna är lika svenska som den falurödmålade stugan med vita knutar. Både på torp och herrgårdar har de vackra trädgårdsmöblerna i århundraden funnits i Sverige. Det finns riktigt klassiska vitmålade trämöbler, som behåller sin popularitet år efter år. Olika snickerier väljer ibland att ändra någon detalj och att ge dem olika namn, men man känner tydligt igen dessa grundmodeller av de traditionella och älskade trämöblerna. Det finns även ett nytänkande hos vissa snickerier som gör dessa trämöbler med modernare design, så det är faktiskt bara att välja fritt efter tycke och smak.

 

Vilka typer av vita trädgårdsmöbler finns det?

Den mest populära sorten av vita trädgårdsmöbler består av ett matbord med fyra eller sex stolar. Ofta väljer man positionsstolar, då dessa är bekväma och tar mindre plats än fasta stolar. För balkonger finns också ett bra sortiment av nättare trädgårdsmöbler som passar i mindre utrymmen, även fällbord som är mycket praktiska. Andra typer av trädgårdsmöbler är till exempel blomsterbänkar och dynboxar, som kan användas för att bygga upp en hel liten miljö. Sådana miljöer med bara vita trädgårdsmöblemang kan bli underbara när de kompletteras med gröna växter och blommor, kanske också en vit spaljé som i en gammaldags berså. Vidare finns det vackra trädgårdsmöbler för stranden eller bryggan; låga möbler med maritim känsla som gör närheten till havet eller sjön så mycket bekvämare.

 

Varifrån kommer de vita trädgårdsmöblerna?

När man skaffar nya trädgårdsmöbler är detta en investering och därmed viktigt att se till att man får så bra kvalitet som möjligt inom sin budget. Ett grundläggande tips är att välja att köpa de vita trädgårdsmöblerna från en leverantör som tillverkar dem av skog från Sverige eller i alla fall ett land med kallt klimat. Kallt klimat ger mer långsamväxande träd, som därför blir mer kompakta. En trädgårdsmöbel gjord av sådant kompakt virke kommer att få en betydligt längre livslängd än en möbel som är gjord av lättare virke från något varmt land. De porösa tropiska träslagen tål helt inte vårt växlande och ibland hårda klimat.

 

Skötselråd:

Vita trämöbler är en naturprodukt. Med det naturliga följer automatiskt det unika; inget träd är det andra likt. Här finns tecken på liv; ådring, färgnyanser, skott och kvistar.
Eftersom trä är ett levande material som reagerar på fukt kan det ibland uppstå sprickbildningar i träets yta. De ytliga sprickorna påverkar inte d trämöblernas hållfasthet eller funktion. Rent naturligt kan kåda också tränga fram vid kvistarna och gulaktiga fläckar uppstå. Dessa tecken är också helt ofarliga för dina trämöbler, och om du vill är de lätt åtgärdade. Man kan välja att se på det ur miljösynpunkt; en annan trädgårdsmöbel, av kontrotting, andra plastsorter eller aluminium, får inga sådana naturliga fläckar. Dessa är döda material som är svåra att återvinna och utgör en  miljöbelastning jämfört med dina vita och fräscha trämöbler som kommer ur den nordiska furuskogen .

För att skydda dina trädgårdsmöbler och ge dem lång livslängd gör man klokt i att ta hand om dem med sunt förnuft. Skydda dem från fukt och regn så gott det går, använd gärna ett möbelskydd. Tvätta och torka av möbeln ibland med ett milt rengöringsmedel. Om vita trädgårdsmöbler får stå ute i ruskväder en längre period kommer lasyren att brytas ner och kan därför så småningom behöva målas om. Kan man förvara sina trädgårdsmöbler inomhus svalt på vintern har man gjort dem en stor tjänst.