· Fri frakt i hela landet · 30 dgr Öppet köp · Kundtjänst 0340-179 90

Logga in

X

Seniorfåtölj

Varför ska man välja en seniorfåtölj? Vid olika tillfällen i livet kan man vilja ha en sittplats som är lite utöver det vanliga. När man vill sitta skönt riktigt länge är det bekvämt att kunna fälla ryggstödet, ha en snurrfunktion på fåtöljen eller kanske en pall att lägga upp fötterna på. Ibland kan det vara svårt att resa sig upp, och då kan man ha god hjälp av en uppresningsfåtölj, en s.k. liftchair. I andra fall klarar man sig utan dessa funktioner, men uppskattar ändå tryggheten i en riktigt robust och stabil stol. Här kan du hitta pålitliga fåtöljer som ger god hjälp och ökad livskvalitet i vardagen.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer.Jazz seniorfåtölj

-10%
Bern
Bern är en  något enklare modell i vår serie av reclinerfåtöljer. Lu...
3490 kr (3890 kr)
-19%
Bonn Fåtölj
Denna mycket bekväma och sköna snurrfåtölj har en fotpall som är inkluder...
6490 kr (7990 kr)
Comfort Liftchair
Uppresningsfåtöljen hjälper dig att komma upp
fr. 8990 kr
-9%
Comfy snurrfåtölj i läder
Skön och prisvärd snurrfåtölj med pall
5890 kr (6490 kr)
-10%
Comfy snurrfåtölj i tyg
Prisvärd och bekväm snurrfåtölj i tyg. Pall ingår.
4490 kr (4990 kr)
Kalmar liftchair
Kalmar är en vilsam och praktisk uppresningsfåtölj -  njut av en välf...
6990 kr
-13%
Lissabon - lyftfåtölj i skinn
Denna bekväma skinnfåtölj har både uppresning, och lutningsfunktion.
12990 kr (14990 kr)
-9%
LISSABON FÅTÖLJ FÅRSKINN LJUSBRUN
En riktig drömfåtölj som man inte gärna  sitter kvar länge i.
15490 kr (16990 kr)
-6%
LISSABON FÅTÖLJ FÅRSKINN LJUSGRÅ
En riktig drömfåtölj som man inte gärna  sitter kvar länge i.
15490 kr (16490 kr)
-9%
LISSABON FÅTÖLJ FÅRSKINN MÖRKGRÅ
En riktig drömfåtölj som man inte gärna  sitter kvar länge i.
15490 kr (16990 kr)
Mora liftchair
Mora är en prisvärd och praktisk uppresningsfåtölj med en motor
6490 kr
Oslo Uppresningsfåtölj XL - Grå/Svart
Oslo XL liftchair är en lite större och kraftigare modell av den mycket populära mo...
10990 kr
-8%
OSLO Uppresningsfåtölj XL Skinn
Oslo XL i skinn är en generös fåtölj med en kraftigare liftmotor.
11990 kr (12990 kr)
Paris - Fåtölj med Pall
Paris är en bekväm fåtölj i grått tyg som har en medföljande fotpall.
5490 kr
-7%
Paris - Fåtölj med Pall
Paris är en bekväm fåtölj i svart skinn som har en medföljande fotpall.
6990 kr (7490 kr)
-5%
Smögen liftchair - läder
Smögen är en bekväm fåtölj i svart skinn - fåtöljen har snurrfu...
10490 kr (10990 kr)
-10%
Umeå - Recliner fåtölj
Denna bekväma reclinerfåtölj kan både snurra, gunga och erbjuda en fantastisk ...
6290 kr (6990 kr)
-6%
Varberg Liftchair
Uppresningsfåtöljen är ett bra hjälpmedel.
7490 kr (7990 kr)

Om Seniorfåtöljer

 

Har du lite svårt att komma upp ur soffan eller fåtöljen? Då är du inte ensam. Många människor besväras till exempel av stelhet i rygg och allmänt nedsatt rörlighet i lederna, vilket gör det svårt att resa sig från sittande ställning. Detta behöver inte nödvändigtvis vara smärtsamt, men kan ändå i längden bli bekymmersamt. Då kan det vara skönt att veta att det finns bra hjälpmedel som kallas seniorfåtöljer. Seniorfåtöljer har en rörlig sittdel som kan vinklas upp och som då hjälper till att lyfta kroppen den första, svåraste biten tills man nästan kommit upp i stående. Det finns en mängd olika varianter av dessa fåtöljer i olika kvaliteter, material och prisklasser, elektriska eller helt mekaniska. Det är givetvis inte bara äldre som drabbas av problemet att ha svårt att resa sig upp. Därför är det missvisande att bara kalla dem seniorfåtöljer. I vissa sammanhang kallas de mer korrekt uppresningsfåtöljer, lift-up chairs eller lift chairs. Men är du intresserad av att veta mer om den här typen av produkter är det ändå under rubriken seniorfåtöljer som du hittar mest information om dem.

 

Kan jag bli hjälpt av en seniorfåtölj?

Tänk tillbaka på hur det känts för dig den gångna veckan. Hur var det igår när du hade tittat på TV eller suttit i din fåtölj och läst en stund? Hur kom du upp? Om du inte minns det är du förstås inte i behov av någon seniorfåtölj, då sköter kroppen sig självt och allt är som det ska. Om du däremot upplever ett motstånd när du ska resa dig behöver man fundera på orsaken. Det kan förstås vara ett tillfälligt motstånd i form av smärta, till exempel efter en skada. Du kanske är en helt ung person som av någon anledning genomgått en operation eller fått en sjukdom. Om man tror att rehabiliteringen kommer att gå snabbt, är det ofta enklare och billigare att i fåtöljen bara lägga en tjock dyna eller höja fåtöljens ben med speciella klotsar som finns att köpa. Men om rehabiliteringen tar längre tid eller känns allmänt tung och besvärlig kan det vara värt att investera i en seniorfåtölj. Det finns fåtöljer i alla prisklasser och en enkel lift-up fåtölj med bara basfunktioner behöver inte kosta så mycket, men ändå ge det stöd som behövs för att underlätta rehabiliteringen och göra livet lite lättare.

 

Hur länge ska jag vänta innan jag skaffar en seniorfåtölj?

Om du har besvär från kroppen som du tror att du kommer att få leva med i framtiden också, så är gäller det ju att börja planera för att den framtiden ska bli så bra som möjligt. Många väljer att skjuta upp beslut som man vet att man ändå så småningom kommer att behöva ta. Ibland kan det vara bättre att göra tvärtom; Flytta från det stora huset innan det blir nödvändigt, skaffa hjälpmedlen innan du verkligen måste ha dem. Akutinsatser får oss ofta att känna oss mer handikappade än vi verkligen är. Själva upplevelsen av att byta till seniorfåtölj blir mindre dramatisk om man får vänja sig vid den, medan man fortfarande någorlunda lätt kan resa sig själv. Man behöver ju inte använda lyftfunktionen varje gång, men de dagar som det känns lite svårare finns hjälpen redan där.

 

Varför ska jag använda en seniorfåtölj?

Man kan tycka att det verkar paradoxalt att man ska vänja sig vid en seniorfåtölj innan man verkligen behöver det. Ska man inte träna och vara igång som vanligt, så länge man kan? Jo, men på ett förnuftigt sätt. Om man av någon anledning har ont eller besvär att resa sig kommer det obönhörligen att leda till att vi inte vill resa oss så ofta. Det tar emot, vi orkar inte. Detta leder till att vi blir sittande lite längre, än vi skulle blivit om själva uppresandet ur fåtöljen varit enkelt. Vi väntar alltså en stund innan vi hämtar ett glas vatten eller en filt, fast vi är törstiga och fryser om fötterna. Det blir alltså mindre rörelse under dagen och vi kommer lätt in i en ond cirkel av inaktivitet, påföljande stelhet och minskande muskelmassa. Med en seniorfåtölj minskar motståndet att växla mellan sittande och stående och det blir lättare att få mer av den vardagliga motionen som är så otroligt viktig för oss, speciellt när vi blir äldre. Den vardagliga motionen i hemmet tränar balans, rörlighet och förebygger depressioner och demens. Det finns dessutom en annan aspekt som talar för att tidigt börja använda denna typ av fåtölj; Ofta vill vi människor känna att vi klarar oss själva. Det kan göra att vi inte inser när vi faktiskt måste ha hjälp. Fallolyckor bland äldre är ett mycket stort problem som leder till onödigt lidande. Det är därför viktigt att i förtid identifiera de miljöer och situationer där vi riskerar att tappa balansen och ramla. Det är där vi ska sätta in förebyggande hjälpmedel innan olyckan sker. Det är också i detta sammanhang en seniorfåtölj kan komma in.