· Fri frakt i hela landet · 30 dgr Öppet köp · Kundtjänst 0340-179 90

Logga in

X

Gasolgrill Napoleon

Gasolgrill från Broil King, ett starkt premiummärke bland gasolgrillar..

Gasolgrillen är en sommarfavorit som de senaste åren har växt explosionsartat i svenska trädgårdar - och det är lätt att förstå varför.
På ett avkopplande vis tillreder man enkelt och snabbt den godaste middagen för både familj och vänner!

Klicka här och läs mer om Gasolgrillar

Broil King Baron 490
Amerikansk kvalitetsgrill från Broil King.
10990 kr
Broil King Imperial S590 SS
Imperial S590 SS är mellanmodellen i den mest avancerade serien av gasolgillar från Broi...
29990 kr
Broil King Imperial XLS SS
Imperial XLS SS är den största, mest avancerade grillen från Broil King. Överd...
37990 kr

Om gasolgrillar

Att grillning hör till livets goda är många ense om. Alldeles oavsett om du är personen som står vid gasolgrillen och justerar rotisseriet och svingar glazen eller om du är den som hellre ligger i hängmattan vid sidan om, känner de härliga dofterna och ser din biff behandlas till perfektion på grillen så är grillning något speciellt som vi tycker om att samlas kring, och inte bara som en sommarsyssla. För många är grillning något man hänger sig åt året om, speciellt de personer som har grillar med gasol. Det kan till och med vara så att de kalla årstiderna förstärker upplevelsen hos oss frusna svenskar av dessa härliga, doftande stunder vid grillen. Den röda hettan och den smakrika, saftiga varmgrillade maten på en ångande gasolgrill, mitt i en bister och mörk vinterkväll, kan bli till en oförglömlig, glödande och gnistrande fest.

Vilken grilltyp är du?

För att din grillning ska bli optimal är det viktigt att veta vilka andra grilltyper som finns och hur de skiljer sig från gasolgrillar. Här är det av betydelse vem du själv är, din personlighet och hur du vill ha saker och ting. Man skiljer i huvudsak på tre olika grilltyper; gasolgrillar, kolgrillar och elektriska grillar.

Gasolgrillar; Passar dig som är effektiv och i farten. Du vill att saker ska gå snabbt och du vill kunna agera genast när du bestämt dig för något. Du tycker om att ha full koll och vill inte ha något annat än ett perfekt resultat, helst varje gång. Du tycker om när man kan fokusera på en sak och slipper gärna förberedelser och efterarbete.

Kolgrillar; Du tycker att vägen är lika viktig som målet och gillar utmaningen i hantverket. Du ser charmen i hela grillprocessen och i det faktum att resultatet kan variera lite från gång till gång, som det alltid gör inom konstarterna.

Elektriska grillar; Du är praktisk och tycker om när saker går snabbt och enkelt och tar liten plats. Du behöver inte en massa specialfunktioner utan är nöjdast om du kan grilla det vanliga på ett bekvämt sätt.

Vad kännetecknar gasolgrillar?

Gasolgrillar ett utmärkt alternativ för de flesta. Den finns i många utföranden och av olika fabrikat, storlekar och kvaliteter. En fördel med dessa grillar är att de snabbt värms upp och direkt är redo för grillning, vilket gör att de oftare kommer att användas. Med gasol slipper man också tändvätskan och det osande grillkolet, vilket gör dem mer miljövänliga. Med dessa grillar kan man enkelt och precist kontrollera temperaturen. Gasolgrillar passar därför väl för de flesta former av grillning utomhus. Du kan också grilla stora stekar och filéer och då ha locket i nerfällt läge, för att uppnå den effekt som behövs. Extra saftig och god blir köttbiten om du justerar ned grillens värme och låter den eftersteka på svalare temperatur. Denna typ av grillar har också fördelen av att oftast vara konstruerade så att de är lätta att hålla rena, vilket är bekvämt och samtidigt förlänger livslängden.

Vad skiljer kolgrillning från gasolgrillar?

Att grilla med kol kräver lite förberedelser och det tar längre tid för kolgrillar att bli startklara, jämfört med gasolgrillar. När de väl fått upp temperaturen kan de dock bli riktigt varma och ge en hög effekt. För att få en fin glödbädd använder man grillkol eller briketter. Numera finns bättre alternativ än den gamla tändvätskan; antingen med en speciell uppsamlare och tändblock eller med en elektrisk tändare. En öppen kolgrill passar bäst för korv, hamburgare eller kött i skivor. Om man vill grilla större bitar av stek eller filé bör man använda en kolgrill med lock, vilket minskar risken för att maten ska brännas.

Vad utmärker en elektrisk grill?

Denna typ av grill fungerar bäst för mindre hushåll eller till platser där det inte är tillåtet att använda kol- eller gasolgrillar, som t ex. på balkonger. Elgrillar passar bäst för enkel grillning som korv och hamburgare och det går snabbt att komma igång med dem.

Påverkar typen av grill smaken på köttet?
Invändningar har funnits om att smaken på köttet blir annorlunda vid tillagning på gasolgrillar än vid traditionell kolgrillning. Blindstudier har dock gjorts som visar att det faktiskt inte går att känna någon skillnad på om maten tillagats på grillar med kol eller gasol.

Att köpa gasolgrill – kan jag lita på ”Bäst i test”?

Om du bestämt dig för att skaffa en gasoleldad grill gäller det att hitta rätt i det stora utbudet. Det finns många gasoldrivna grillar att välja på och det är som kund inte alltid lätt att veta vems råd man ska lyssna på.

Tänk på att de vanligt förekommande olika ”Bäst-i Test”-sidorna på internet inte alltid håller vad de lovar. Tyvärr är det numera vanligt att dessa publicerade ”testesultat” inte är något annat än bedrägeri. Företagen bakom dessa oseriösa hemsidor säljer helt enkelt påhittade resultat och utvärderingar, utan att tester gjorts på några gasolgrillar överhuvudtaget, eller att testerna genomförts ovetenskapligt. Källor man fortfarande kan lita på, som inte har något eget vinstintresse av de produkter de prövar, är Konsumentverket som redovisar sina opartiska tester i tidskriften Råd & Rön. Statens Provningsanstalt (SPA) är en annan instans man kan vända sig till.